Bröllopstider – anlita en proffsfotograf, koppla av och njut av dagen !

Det här underbara brudparet; Cathrine och Johan hade jag den stora äran och nöjet att fotografera i Gamla stan, samt vigsel och fest på anrika och charmiga Sjöfartshuset i Stockholm!
Roligt att sedan även får leverera Fine Art prints – klara att pryda deras hem.

Går du också i bröllopstankar? Kontakta gärna mig för en fri konsultation och trevlig pratstund. Jag älskar att fotografera bröllop!

Passion Talks and Works – Linda Hammarstrand is in the house!

Vad passar bättre en dag som denna – Alla Hjärtans Dag – än att bli påmind om magin och kraften i när man har och utför något med Passion?!

En särdeles inspirerande kvinna som i mycket personifierar detta är Linda Hammarstrand. Att uppleva henne in action – t ex under en väldigt lekfull och energifylld fotosejour eller på scen då hon håller föreläsning, det är ett sprakande fyrverkeri av inspirerande pepp och klokheter! Allt hämtat ur en lång skimrande yrkes- och livserfarenhet – levererat generöst med en skärpa och samtidigt med glimten i ögat.

Linda har inte bara blivit utsedd till årets talare, hon har även 20 års erfarenhet inom kommunikation och HR. Först framgångsrikt inom Stena-sfären sedan som del av ledningsgruppen och även Director of Passion(!) inom Clarion Hotels. Idag driver hon sitt egna företag Culture Academy, som erbjuder föreläsningar och utbildningar i hur man skapar passionerade och högpresterande företagskulturer, skriver böcker och har även en pod; Passion talks.

“Passion är inget som plötsligt händer. Det är en konsekvens av att vara redo, att upptäcka nya idéer och byta perspektiv. Att aldrig ge upp, skapa nya vanor och vara noga med belöningarna.” ( citat ut Lindas bok: Passion works – tips!) Linda önskar inspirera människor att börja leda sig själva med passion och talar även varmt om vikten av att lyfta varandra och samarbeta tillsammans, både på arbetsplatsen och i övriga livet. Något som jag verkligen instämmer i och tänker hur fint det är när vi agerar just så, livet blir så mycket vackrare och färgstarkare – precis som Linda själv. Tack!

Kärleken till ett hantverk

I min profession som fotograf har jag ynnesten och stora nöjet att träffa underbara personer och varje möte bär jag med mig.

När jag fick uppdraget från Sandå Måleris VD Johan Trygg att fotografera/ dokumentera ett special renoveringsprojekt i ett par av de vackra gamla fastigheterna på Narvavägen i Stockholm blev jag väldigt glad. Min käre morfar Gösta var just målare en gång tiden och jag har alltid uppskattat det “goda hantverket”.

I vår tid när det mesta ska gå snabbt och “tid är pengar” så värmer det hjärtat extra då det finns dem som värnar om det som får lov att ta sin tid och som görs omsorgsfullt och med erfarenhet, skickligt kunnande och hjärtligt engangemang.

För detta ändamål blev det marmoreringsmästarna far och son Tomas och Niclas Lindbom / Björkstads dekorationsmåleri, som numera ingår i Sandå måleri, som stod för magin. Att se dessa två “in action” var fantastiskt!

Extra fint att denna konstart får leva kvar och att detta nu även förevigats så fint i boken “Narvavägen- Ansikten och fasader i ord, bild och sång”, som Sandå måleri delvis sponsrat ❤

Författaren ( han kallar sig själv inte detta utan istället ödmjukt “en förmedlare”) och gentlemannen Åke Åredal som skrivit boken, ger oss en intressant och målande rundtur av Narvavägen , dess historia, byggnader och ett 100 tal personporträtt; bl a av August Strindberg, Harriet Bosse och Carl Eldh.

Turen startar vid Djurgårdsbrunn där gudarna Heimdal och Frigga vaktar ingången till Narvavägen ( I mytologin vaktar de vid regnbågens slut, ingången till Asagård eller himlen om du så vill) och slutar i Oscarskyrkan där vackra fönster tronar i altarkoret av glaskonstnären Emanuel Vigeland.

Vill på detta vis ge en eloge ett varmt tack för gott samarbete med Johan Trygg och Fredrik Vannestål på Sandå måleri, Tomas och Niclas Lindbom samt författaren / förmedlaren Fil,dr Åke Åredal.

Ps Boken finns för nuvarande att inhandlas på Bokhandeln Studio 5, ICA Fältöversten och kiosken på Fältöversten eller beställas hos författaren.

Omslag och inlaga / Layout: Daniel Åberg/ Åbergs Stilus et forma

Omslagsfoto, Stockholmsvy : Fredrik SandbergFoton Dekorationsmåleri med Tomas och Niclas Lindbom på uppdrag av Sandå måleri : Fotograf Therése Särnbäck

Vi firar kärleken med ett underbart sommarbröllop!

Varmaste gratulationer och lyckönskningar till finaste Linette och Peter som sa JA till varandra en vacker sommardag ute vid Elfsviks Herrgård i Stockholm. Så mycket förväntan och kärlek i luften, skratt och glädjetårar ( även fotografen fick blinka bort några tårar). Tack för en inspirerande och glädjefylld fotografering!


Julklappstips- presentkort på en fotografering!

Julklappstips. Varför inte ge bort något som varar för livet, som en fotografering och fina fotoprints!

Finaste Nicholas och Noelle fotograferade jag första gången när de bara var några år gamla och kom med mamma och pappa till studion. Så underbart att få följa dem på vägen med min kamera!

Just nu erbjudande; vid köp av presentkort på fotografering inkl 1 st fotoförstoring värde 1900kr, så erhåller du själv ett presentkort värde 500kr som gäller som delbetalning på valfri ny fotografering! Det finns förstås även andra större fotopaket att välja på såsom t ex populära” Kär i dig!” och ” Hemma hos”.

Presentkort ( på valfri summa) går att fint att beställa närhelst och skickas till dig via mail. Har du någon fundering/ önskar mer info. så slå mig gärna en signal på mobil: 0709-909730 eller maila mig på info@fotograftherese.se. Varmt välkommen! Therése

Erbjudandet gäller t om den 20 december 2021. Passa på innan ny prislista kommer för 2022.

😃
💗


Grattis på födelsedagarna Aloysia, Carmilla och Carlotta!

Dessa tre fantastiska unga damer har jag haft stora nöjet och äran att få följa sedan de låg i mamma Maries mage. Idag fyller det 10 år – så Stort Grattis till er allihop!

Nu är en fantastisk tid att fotografera sig utomhus i vacker miljö. Varför inte boka in en tid för en barn -och familjefotografering, så har ni även ordnat årets julklappar!
Varmt välkommen att höra av dig !
/ Therése

Eventfotografering – Business Hacks, Stockholm

Vissa fotouppdrag är extra roliga och inspirerande; som detta Business Hacks event i Stockholm, vilket jag körde tillsammans med min kollega Björn Babba Callius, som filmade. Gustaf Oscarson agerade både moderator och föredragshållare med den äran. Vidare så levererade David JP Philips, Annika R Malmberg Hamilton och Ishtar Touilat väldigt uppskattade föredrag. Eventet genomsyrades av en härlig energi och är säker på att vi alla gick därifrån väldigt peppade.
David JP Philips, Annika R Malmberg Hamilton, Gustaf Oscarson och Ishtar Touilat.
David JP Philips – en sann inspiratör !